I en tid med underskud på budgettet og afslag på at hæve skatten og afslag på fattighjælp i Brøndby Kommune , er der besparelser i sigte.
Afslaget af fattighjælpen taget i betragtning, og en kassebeholdning på lidt over 300 mio. kr., kunne det diskuteres hvorvidt det var berettiget at Folkeskolen skulle under nedskæringssablen til fordel for den stadigt stigende ældresektor i Brøndby Kommune!
Men dog.... Hvis vi absolut skal spille på flertalsdemokraturets vilkår, vil vi have de kommende besparelser velbegrundede og formålsbestemt.
Og det har flertalsdemokraturet ikke bevist at de er i stand til at gøre!
Derfor har Det Radikale Venstre ved Serkan Korkmaz, startet en "En ny æra med Dialog".
Jeg kan ikke vente, befolkningen kan ikke vente på at Byrådet tager de velovervejede beslutninger til fordel for alle sektorer i Brøndby Kommune.
-40 års borgererfaring har bevist andet!
Og lad os alle se faktummet i øjnene, Byrådet kan ikke tage de bedste beslutninger alene. Der er altid besparelsesforslag til fordel for egen fremtid i lokalpolitik. Bare for at skære det ud i pap:
Skolestrukturens besparelser til fordel for ældre sektoren er en del af den valgtaktik Socialdemokratiet har ført i lang tid. For ældre mennesker er Socialdemokratiets vælgergruppe number 1!
For at undgå denne slags, nu skal jeg passe på hvad jeg siger, fusk og luromdrejning, skal alle sektorens berørte have del i beslutningsprocesserne, til fordel for den nu førte skindemokratiske høringsprocess.
Høringsvarene givet af de rørte parter, kommer som regel, to til tre dage før vedtagelsens dag pr. definintion. Og der er ingen lokalpolitikker med fast job ved siden af, der har tid til at læse de 100 siders velstrukturerede svar der måtte være.
Hvorfor jeg synes at tematiske borgergrupper er et 'must' for fremtiden i Brøndby Kommune. For det er jo netop det, det hele handler om. At sikre fremtiden for vores børn og kommune, gennem nutidens beslutninger.
Et eksempel på tematiske borgergrupper er uddannelsesgrupper, bestående af Skolerådets medlemmere(Se Genopret Skolerådet, tidligere indlæg), forældre og elever.
Faktum er at høringsvarene også er baseret på forældrenes svar, hvorfor processen kan trække lidt ud, da der skal arrangeres forældremøder og så fremdeles.
Derfor skal forældre og elever som de primært berørte parter, tages direkte med i beslutningsprocesserne op til vedtagelsesdatoen, for at undgå organisatorisk ventetid, til fordel for mere løbende og fast dialog mellem uddannelsesgruppen og Byrådets repræsentant(er).
Det er sådan, ægte nærdemokrati, udfoldes, til fordel for alle sektorer.
Hvis der absolut skal bespares, skal det ikke være ideologisk og "egen fordels" baseret.
Det skal baseres på ERFARING og VIDEN!
Serkan Korkmaz, Spidskandidat, Det Radikale Venstre
onsdag den 23. september 2009
En ny nærdemokratisk æra er et 'must' i Brøndby Kommune!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar